Tako se to radi: Joshua i Parker zaradili bogatstvo

Mnogi su meč proglasili prevarom stoljeća

Tako se to radi: Joshua i Parker zaradili bogatstvo

E. Čaušević

Britanski bokser Anthony Joshua uspio je odbraniti svjetske pojaseve prvaka u teškoj kategoriji protiv Josepha Parkera.

Ljubitelji boksa nisu baš mogli uživati u borbi koju su pružili Joshua i Parker, a na kraju je Britanac uspio da sudijskom odlukom ujedini WBO pojas sa pojasevima WBA, IBO i IBF.

Joshui još preostaje da osvoji WBC pojas kako bi bio apsolutni vladar teške kategorije. Ipak, da bi to postigao morat će u ring s američkim bokserom Deontayjem Wilderom.

Engleski mediji objavili su da su Joshua i Parker odlično prošli što se tiče zarade od meča u Cardiffu. Aktuelni prvak teške kategorije na bankovnom računu sada ima 20 miliona funti više, dok je Novozelanđanin inkasirao čak 13 miliona funti iako je doživio poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi