Wilder žestoko uzvratio na prozivke Anthonyja Joshue
Svijet čeka obračun za kralja teške kategorije

Amerikanac se oglasio

Wilder žestoko uzvratio na prozivke Anthonyja Joshue

M. Šljivak

Deontay Wilder mogao bi biti naredni protivnik Anthonyja Joshue u borbi za kralja teške kategorije. Američki bokser drži titulu WBC prvaka, dok su ostale četiri verzije u vlasništvu Joshue, koji je sinoć u Cardiffu pobijedio Josepha Parkera.

Nakon što je slavio jednoglasnom odlukom sudija AJ je prozvao Wildera.

"Wilder, idemo. Nokautiraću te ako uđeš u ring".

Odgovor je od američkog boksera stigao jako brzo, a Wilder smatra da je Joshua prevarom došao do pobjede u sinoćnjem duelu.

"Kakva je ovo krađa? Joe Parker, odradio si sjajan posao, nemoj se nikome izvinjavati, ti si pravi prvak. Anthony Joshua, prihvatam izazov. Skini Afriku sa svoga ramena, tamo žive ratnici. Ti si iz Velike Britanije", poručio je Wilder, aludirajući na tetovažu koju britanski bokser ima na ramenu.

"Ja ću vam pružati najbolje borbe. Drugi vas nastoje prevariti i uzeti vam novac beskorisnim mečevima koji im služe da bi oni napunili svoje džepove. Moramo ih istjerati van i natjerati na meč protiv mene. Vi navijači zaslužujete najbolje", dodao je američki bokser.

Wilder je u karijeri odradio 40 borbi i sve ih je dobio od čega je 39 dobio nokautom. Borba sa Joshuom je ona koju svi žele vidjeti i ona bi se konačno ove godine trebala desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi