Wilder pristao na obračun sa Joshuom

Wembley domaćin spektakla

Wilder pristao na obračun sa Joshuom

Midhat Šljivak

WBC prvak svijeta u teškoj kategoriji Deontay Wilder pristao je na meč protiv Anthonyja Joshue ovog ljeta.

Joshua je proteklog vikenda pobjedom nad Josephom Parkerom osvojio i četvrti pojas prvaka (WBA, WBO, IBF, IBO), te mu je preostalo još da osvoji pojas kojeg drži Wilder.

Britanac je prozvao Wildera nakon pobjede nad Parkerom. Odgovor je jako brzo stigao i borba neporaženog dvojca je izvjesna.

Dugi pregovori su urodili plodom i duel Joshua - Wilder bismo mogli gledati ovog ljeta na stadionu Wembley.

"Deontay prihvata izazov. Spremni smo doći u Englesku i dogovoriti detalje ugovora. Wilder je spreman za borbu u Velikoj Britaniji ovog ljeta. Pretpostavljamo da bi to bilo na stadionu Wembley. Mi to želimo, oni to žele, fanovi jedva čekaju i ne postoji ništa što bi nas moglo zaustaviti", rekao je menadžer američkog boksera Shelly Finkel.

Raspodjela novca je bila glavni problem u razgovorima. Na kraju bi sve trebalo ići 60/40 u korist Joshue, pa bismo već za nekoliko mjeseci mogli imati apsolutnog kralja teške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi