Euforija na Olimpiku

Di Francesco najavljuje Romu u finalu: Zašto da sada stanemo?

Edmir Škorić
Teme:

Trener Rome Eusebio Di Francesco najavljuje odlazak Rome u finale Lige prvaka.

'Otpisani' igrači Rome večeras su odigrali nevjerovatnu utakmicu, pobijedili su Barcelonu s 3:0 na Olimpiku i prošli u polufinale i za mnoge članove rimskog kluba ovo će biti prvo takvo uzbuđenje.

"Naravno da bismo sada trebali da vjerujemo u finale. Zašto ne bismo? Došli smo toliko daleko i niko od nas nije očekivao da ćemo to napraviti. Sada želimo da nastavimo ovaj put", rekao je Di Francesco nakon meča, pa je dodao:

"Ne želim trenirati ekipu koja nema ambicija.Moramo više ciljati i shvatiti da mi to možemo, da uvijek ima prosotra za napredovati i da smo sposobni biti najbolji".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Di Francesco je s formacijom 3-4-1-2 sve šokirao, ali se na kraju isplatio i njemu ide dosta zasluga za ovaj uspjeh.

"Često me krivite za poraze i loše stvari, ali sada evo imate priliku da me malo i pohvalite", našao se Di Francesco.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.