Prva utakmica čevrtfinala Kupa BiH

Remi Vogošće PH i Borca

Samir Mlaćo

Odličnu prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH odigrali su rukometaši Borca m:tel i Vogošće PH sinoć u Vogošći. Završilo je 25:25, te gosti sada imaju realne šanse da pobjedom u revanšu obezbjede plasman na finalni turnir. 

Tokom cijelog susreta viđena je izjednačena borba. Prvo poluvrijeme završeno je minimalnom prednošću domaćih, 14:13, da bi Banjalučani u nastavku nadoknadili ovu prednost i sa velikom dozom optimizma dočekuju revanš susret koji će biti odigran u dvorani Borik. Čak su gosti mogli i do pobjede, jer su u samom finišu došli do prednosti, 25:24, ali su domaći u posljednjem napadu, ipak, uspjeli postići pogodak i postaviti konačan rezultat.

Najefiksniji u redovima Borca m:tel bili su Vladan Đurđević sa sedam, odnosno Dejan Unčaninsa šest postignutih pogodaka, dok je na drugoj strani najbolju partiju pružio Almir Osmanhodžić koji je sedam puta bio precizan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.