Optimizam u taboru Vogošće: Favoriti smo, očekujemo pobjedu

Vogošća dočekuje Zrinjski

Optimizam u taboru Vogošće: Favoriti smo, očekujemo pobjedu

Rukometaši Vogošće u subotu će u dvorani "Amel Bečković“ sastati sa Zrinjskim.

To će ujedno biti derbi utakmica 19. kola Premijer lige BiH, a tim povodom u prostorijama RK Vogošća je održana konferencija za medije na kojoj su se ispred kluba novinarima obratili predsjednik Fetah Kadrić, trener Daniel Riđić i kapiten Alen Geko.

"Pred nama je utakmica koja može da odluči prvaka, no i ne mora. Ima isti značaj kao i sve utakmice dosad. Na nama je da odigramo što bolje i damo svoj maksimum. Ono što je interesantno za prethodni period jeste promjena na trenerskoj poziciji. U javnosti su se pojavile određene informacije da je došlo do smjene, pa moram to demantovati. Nije se desila nikakva smjena, već se Daniel vratio svom redovnom poslu poslije određenog vremena koji je proveo u Americi zbog porodičnih obaveza. Gospodin Skopljak koji je do sada vodio tim ostaje u klubu na određenoj poziciji i ovim putem želim obavijestiti javnost da je to jedna redovna procedura koja je već bila dogovorena", kazao je Kadrić, pa se potom ponovo osvrnuo na meč:

"O utakmici bih još dodao da se radi o jednoj ekipi koja igra moderan rukomet, baš kao i mi, i nema sumnje da dolaze s imperativom pobjede. Pred sutrašnji meč nemamo nikakav pritisak. Imamo dobar tim i poraz u Maglaju nije ostavio nikakav trag na igrače. Gledamo prema naprijed... Što se tiče osvajanja titule, to nam nije bio cilj, no ako se otvori šansa težit ćemo i da je iskoristimo."

Riđić ističe da je njegov tim favorit u sutrašnjem dvoboju. 

"Favoriti smo na domaćem terenu i ne bojimo se nikoga kada je ekipa spremna. Ulogu favorita ćemo preuzeti sigurno, a i prvi smo, pa nemamo šta izgubiti. Početni cilj nam je bio uigrati ekipu za sljedeću sezonu za nešto više. Sami znate da smo promijenili sedam igrača iz prve postave, htjeli smo da se borimo za izlazak u Evropu, no ako nam se ukaže prilika uzet ćemo i trofej. Što se tiče perioda mog odsustva, pratio sam ekipu, bio sam u stalnom kontaktu sa upravom i samim igračima", rekao je, između ostalog, Riđić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Riječ je dobio i kapiten Geko.

"Ekipu Zrinjskog maksimalno poštujemo, pokazali su jako visok nivo kvaliteta. Ipak, ekipa koja je prva na tabeli nema kalkulacija, mi ove sezone na domaćem parketu nismo nikome dopustili da nas pobjedi. Nema čega da se plašimo, stavljamo se u ulogu favorita i očekujemo pobjedu. Pozivamo navijače da nas podrže, a mi ćemo dati sve od sebe kako bismo završili utakmicu u našu korist i donijeli nova tri boda", riječi su Geke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi