Tim iz Simin Hana ostao na liderskoj poziciji

Sloga sigurna u Orašju, slavlje Olimpika, Zvijezda poražena

Samir Mlaćo, foto: A. Berbić

Danas je odigrano sedam susreta 22. kola Prve lige FBiH. Lider Sloga Simin Han ostala je na prvom mjestu i nakon ovog kola s obzirom da je u Orašju savladala istoimenog domaćina sa 2:0.

Gosti su poveli u 33. minuti kada je Poturalić matirao Oštrakovića, a Sloga je nastavila sa napadima i nakon vodstva. To im se isplatilo samo tri minute kasnije kada je po drugi put Poturalić pogodio i odveo svoj tim na pauzu sa dva gola prednosti.

Do kraja mreže su mirovale, a domaći su meč završili sa devet igrača.

I Olimpik je slavio u ovom kolu. Vukovi sa Otoke ugostili su 'probuđeno' Jedinstvo i slavili rezultatom 2:1. Domaći su bolje otvorili meč, te poveli u 24. minuti kada golman gostiju ruši Karića, a siguran sa 11. metara bio je Osmanović.

Olimpik je nastavio sa dominacijom i u 36. minuti nakon sjajnog prodora Bibića Alešević je siguran i na semaforu je pisalo 2:0.

U drugom poluvremenu se većinom igralo između dva šesnaesterca, a gosti pred sami kraj dolaze do pogotka. Strijelac je bio iskusni Ekrem Hodžić.

Otvoren meč vidjela je i u publika u Gračanici gdje je Bratstvo ugostilo Zvijezdu (1:0). Nakon prvih 45. minuta mreže se nisu tresle, iako je publika mogla vidjeti par dobrih prilika sa obe strane.

Domaći u vodstvo dolaze na otvaranju drugog poluvremena kada je oboren Mujkić, a isti nogometaš je bio precizan sa bijele tačke. Zvijezda je do kraja u tri navrata tražila najstrožiju kaznu, a domaći su dobili čak deset žutih kartona.

HNK Orašje - FK Sloga Simin Han 0:2

HNK Orašje: Oštraković, Jovanović, Mikić, Živković, Aletić, Prgić, Šarkanović, Vidović, Mujčić, Lugavić, Savinović.

FK Sloga: Lalić, Efendić, Kostić, Šarčević, Jazvin, Bošnjak, Milaković, Poturalić, Stjepanović, Kojić, Ziljkić.

FK Olimpik - NK Jedinstvo 2:1

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Čvoro, Osmanović, Muminović, Karić, Sadiković, Alešević, Vukomanović, Bibić.

NK Jedinstvo: Alijagić, Petrović, Remić, Vučić, Nuspahić, Jašarević, Dizdarić, Hrustanović, Abdihodžić, Šehić, Radosavljević.

NK Bratstvo - NK Zvijezda 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Divković, Hasić, Šuša, Biković, Jaganjac, Vehabović, Kahrimanović, Salkić, Čakar, Mujkić, Ćosić.

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Delić, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Osmić, Devedžić, Čivić, Kapetan, Hevešević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.