Orašje i Sloga u derbiju kola, Zvijezda na teškom gostovanju u Gračanici

Orašje i Sloga u derbiju kola, Zvijezda na teškom gostovanju u Gračanici

E. Škorić

U subotu i nedjelju igraji se susreti 22. kola Prve lige Federacije BiH. U stvari, samo se jedan meč igra u nedjelju i to u Tešnju između TOŠK-a i Metalleghea.

Trka za Premijer ligu se nastavlja, a u prvom planu su Sloga, Zvijezda i Olimpik. Tim iz Simin Hana u jednom je trenutku bio otpisan, no poklopili su se rezultati, pa je sastav iz mjesta u Tuzli trenutno lider s 42 boda, koliko ima i Zvijezda, Orašje ima dva manje, a od cilja ne odustaje ni Olimpik koji ima 39 bodova.

U derbiju kola Orašje na stadionu Goal dočekuje Slogu i eventualni pobjednik napravit će ogromna korak u borbi za titulu, vjerovatno ni neriješen rezultat neće nikome naškoditi, a poraz bi mogao biti koban i za jedne i za druge.

Stoga, nema sumnje da će Orašje i Sloga igrati za gol više i da će želja prije svega biti da se ostvari pobjeda. Za razliku od Orašja i Sloge, koji se sastaju međusobno, nešto lakši posao, makar ovako na papiru, ima Olimpik.

Tim s Otoke je nedavno promijenio trenera, a Dinu Đurbuzovića naslijedio je Dragan Radović. Izvučen je bod na teškom gostovanju u Gradačcu, ali protiv ekipe Jedinstva njegov tim nema pravo na kiks. Ukoliko Olimpik zakaže, kao što je to uradio dva kola ranije protiv Metalleghea (0:1), onda će šanse za Premijer ligu biti svedene na minimum.

Zvijezda je također promijenila trenera. Umjesto Nermina Šabića klub je preuzeo Romeo Šapina, mladi Mostarac koji je vodio Metalleghe, a sada će svoje trenerske znanje prenijeti ili barem pokušati da prense na igrače Zvijezde.

Šapina će debitovati protiv Bratstva u Gračanici i po svemu sudeći - neće mu biti lako. Zvijezda je i dalje u igri za prvo mjesto, iako je imala seriju od četiri utakmice bez pobjede, ali je zato i stigao Šapina da malo razdrma tim.

Zanimljivo je naravno i u borbi za opstanak. Najugroženiji je Travnik koji je na dnu s 14 bodova i meč odluke igra protiv Igmana na Piroti, Jedinstvo ima 17 bodova i ono gostuje Olimpiku, dok Iskra koja ima 18 bodova, a također se nalazi u opasnoj zoni, dočekuje Velež i morat će se dobro oznojiti ako želi da ostane neporažena.

U Visokom Bosna rasterećeno dočekuje Čapljinu, Slaven još nije siguran pa će u Živinicama protiv Rudara iz Kaknja morati da odigra što bolje može.

Sve utakmice igraju se u subotu od 16:30 sati, dok se susret TOŠK-a i Metalleghea igra u istom terminu, ali dan kasnije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi