Neretljak pred Slogu: Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, samo želimo da igramo

Šef struke Orašja za SportSport.ba

Neretljak pred Slogu: Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, samo želimo da igramo

S. Mlaćo

U 22. kolu Prve lige Federacije igra se derbi susret između Orašja i Sloge Simin Han. Orašje za Slogom i Zvijezdom zaostaje samo dva boda i pravi spektakl se očekuje na stadionu Goal.

Popularni Labudovi sa Save vjeruju da mogu savladati Slogu i tako je prestići na tabeli, a uz eventualni poraz Zvijezde i zasjesti na lidersku poziciju.

"Svakako da je ovo derbi meč, dolazi nam jedan od najkvalitetnijih momčadi u ligi. Očekujem neizvjestan meč, međutim mi smo spremni i jedva čekamo da meč krene. Slogu dobro poznajemo, a očekujem i dosta publike, te ih ovom prilikom pozivam da dođu u što većem broju. Svi igrači su na raspolaganju i jedva čekaju početak meča", kazao je Neretljak za SportSport.ba.

Iako je Orašje od samog početka u vrhu tabele, mnogi su mišljenja da ambicije ovog kluba nisu vezane za prvo mjesto. Svakako im u korist ide to da u Orašje dolaze Sloga, Zvijezda i Olimpik, međutim Neretljak ističe da njegove izabranike u svim mečevima zanimaju samo tri boda i da kalkulacija neće biti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mene zanimaju samo pobjede. Imperativa nemamo, a u klubovi koje ste nabrojali su potrošili ogromne novce, dok se mi krpimo. Ovi momci uživaju u nogometu i ne zanimaju nas nikakve kalkulacije. Mi želimo samo da igramo i protiv svih ekipa ćemo ići na tri boda", dodao je Neretljak.

Meč u Orašju igra se u subotu sa početkom u 16 i 30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi