Muminović: Nemamo prostora za kalkulaciju, želimo pobjedu

Vezista Olimpika

Muminović: Nemamo prostora za kalkulaciju, želimo pobjedu

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika će u 22. kolu Prve lige Federacije na svom terenu dočekati ekipu bihaćkog Jedinstva.

Fudbaleri Dragana Radovića u ovom susretu žele sva tri boda, kako bi prekinuli niz utakmica bez pobjede. Milan Muminović iskusni veznjak, jedan je od igrača koji će sasvim sigurno biti jedan od najvažnijih igrača u timu sa Otoke.

Upravo je Muminović govorio pred subotnju utakmicu. O očekivanjima od ovog susreta veznjak tima sa Otoke kaže da se, bez obzira na pozicije timova na tabeli, ne treba nadati laganoj utakmici.

"Očekujemo sigurno tešku utakmicu, ali isto tako i pobjedu. Upali smo u neku malu krizu rezultata, tri utakmice smo bez pobjede, ali nadamo se da ćemo pobijediti naredne dvije utakmice. Imamo sada malo lakši raspored nego jebio na samom startu, te se nadam da ćemo uspjeti napraviti dovoljan bodovni saldo i krenuti na sami vrh tabele".

Koliko poznajete ekipu Jedinstva, koja je doživjela dosta promjena u odnosu na jesenji dio.

"Poznajemo dosta dobro ekipu Jedinstva. Pojačali su se i dosta dobro igraju. Safet Nadarević ih je na polusezoni dobro posložio, pobijedili su Slogu i Zvijezdu, dvije prvoplasirane ekipe lige, i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Mi nemamo mnogo prostora za kalkulaciju. Idemo na prvo mjesto, i mi moramo u ovome meču tražiti samo pobjedu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na Otoku je stigao i Dragan Radović pa nas je interesovalo, kako je protekao period adaptacije na novog trenera.

"Mislim da smo se dosta dobro privikli u ovih desetak dana na novog trenera. Više od pola ekipe zna od ranije šefa, tako da privikavanje i nije bio neki veliki problem. Nismo još uvijek pobijedili, ali nadam se da će u narednim utakmicama da se vide rezultati našeg zajedničkog rada".

Top Komentari

JedinstvoIskra
Nk Jedinstvo ce pokusati uzeti barem bod iz ove za njih jako bitne utakmice kao i svake do kraja sezone.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi