Loše izdanje oba rivala u borbi za rimsku prevlast (Foto: EPA)

Meč završen bez golova

Rimski derbi bez pobjednika: Džeku prečka zaustavila do novog herojstva

Midhat Šljivak

Veliki rimski derbi u 32. kolu italijanske Serije A odigrali su na Olimpicu Lazio i Roma, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 0:0.

Duel rimskih timova nije ponudio mnogo i na kraju golova nije bilo, iako je šansi bilo, ali tek u samom finišu.

Skromno prvo poluvrijeme donijelo je aktivnu i borbenu igru, ali samo jednu pravu šansu. Imala ju je Roma u 28. minuti kada Bruno Peres pogađa stativu.

Na odmor se otišlo bez glova, a nastavak donosi nešto življu igru sa obje strane. Ipak, onih pravih šansi nije bilo, iako su oba tima pokušavala nešto napraviti.

U samom finišu Lazio ostaje i sa igračem manje. Radu je u 80. minuti dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Uprkos igraču manje Nebeskoplavi su u 84. minuti imali veliku šansu. Marušić je bio u dobroj poziciji, ali loše šutira iz dobre pozicije.

Roma do kraja prijeti preko Džeke tri puta. Prvo mu je Starkosha odbranio, a zatim je Edin pogodio prečku. Treći šut je pokušao nogom sa 20-ak metara, ali ostalo je 0:0.

Edin Džeko je odigrao kompletan meč, dok je Senad Lulić odigrao sat vremena.

Serie A, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio - Roma 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.