EDF hvalio Džeku pred derbi i poručio: "Ova utakmica donosi više od tri boda"

Trener Rome o duelu s Lazijom

EDF hvalio Džeku pred derbi i poručio: "Ova utakmica donosi više od tri boda"

Edmir Škorić

Nakon velikog slavlja poslije plasmana u polufinale Lige prvaka, Romu čeka težak duel s ekipom Lazija u Seriji A.

Roma se bori za plasman u Ligu prvaka i nekoliko dana nakon što je čudesno izbacila Barcelonu 3:0 pobjedom na Olimpiku, ima težak meč protiv gradskog rivala. Rimski derbiji su više od tri boda, toga je mišljenja i trener Vučice Eusebio Di Francesco.

"Obožavam ovakve utakmice, prosto iz razloga što ne trebate dodatno da motivišete igrače niti razmišljate o taktici. Jednostavno, zna se šta treba da uradite i koliko su one bitne. Ova utakmica vrijedi više od tri boda i toga smo svjesni", rekao je Di Franceso, pa je dodao:

"Ne bih otkrivao formaciju niti ko će zaigrati, ali mogu reći da će Under ili Schick početi meč. O formaciji je suvišno govoriti, nije uvijek ista, protiv Barce smo igrali otvoreno i tu smo jurišali zaostatak, protiv Lazija je malo drugačije".

"Manolas i Florenzi nisu trenirali zbog groznice i to je malo problem, moramo biti ipak fizički potpuno spremni ako želimo dobiti Lazio. Što se Džeke tiče, on je protiv Barcelone pokazao kakav je igrač i on uvijek u potpunosti opravda moje povjerenje. Naravno, nadam se da je uoči utakmice naša prednost što smo pobijedili Barcelonu, a Lazio izgubi od Salzburga", tvrdi EDF.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kratko je komentarisao duel Liverpoola i Rome u polufinalu Lige prvaka.

"Romini navijači ovaj meč čekaju 34 godine. Ovo je sudbina. Igrat ćemo protiv jake ekipe, neće biti lako, ali već smo pokazali da možemo i odlučni smo da idemo do kraja", poručio je trener Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti