Fudbaler Chelseaja mora na hlađenje

Alonso zaradio tri utakmice suspenzije

Fudbalski savez Engleske (FA) suspendovao je fudbalera Chelseaja Marcosa Alonsa na tri utakmice neigranja.

Alonso je u utakmici 33. kola Premier lige protiv Southamptona brutalno startovao na Longa, a iako glavni arbitar to nije vidio, španskog reprezentativca na kraju za "nasilničko ponašanje" nije zaobišla kazna.

Tvrdio je Alonso kako nije kriv, no kamere su bile kobne za njega i na kraju je od strane Fudbalskog saveza Engleske suspendovan na tri utakmice. Menadžer Antonio Conte tako na njega neće moći računati u polufinalu FA kupa protiv Southamptona, te u ligaškim duelima sa Burnleyjem i Swanseajem.

“Trebao je dobiti crveni karton. Razočaran sam što to suci nisu vidjeli. Svi su bili u radijusu od 10 do 15 metara i barem jedan od njih je to trebao vidjeti”, govorio je Southamptonov trener Mark Hughes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španac je ove sezone za Chelsea u prvenstvu odigrao 31 utakmicu, postigavši pritom šest golova uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.