Conte: Sretan sam zbog Girouda

Trener Chelseaja

Conte: Sretan sam zbog Girouda

Chelsea je u susretu 34. kola engleske Premier lige nakon velikog preokreta savladao Southampton.

Plavci su na St. Mary's stadionu gubili sa 2:0 sve do 70. minute, a onda onda su zahvaljujući Edenu Hazardu i Olivieru Giroudu, koji je ušao s klupe, preokrenuli rezultat i slavili vrijednu pobjedu.

Nakon pobjede menadžer Chelseaja je govorio o samoj utakmici, ali i o 'junaku' Giroudu. 

"Dobra pobjeda, bilo je važno vidjeti pravi duh, strast i entuzijazam u drugom dijelu. U prvom dijelu igre ne samo da nismo dobro igrali, nego su oni igrali i u jačem tempu. Bio sam razočaran, ali na kraju moramo da budemo zadovoljni drugim poluvremenom", kazao je Conte, dodavši:

"Najvažnije je u svakoj utakmici igrati sa strašću i da se borimo do kraja, da završimo sezonu na najbolji mogući način. Bilo je teško vratiti se, ali uspjeli smo."

O Giroudu...

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam zbog njega. Poznajemo Oliviera jako dobro, on ima specifične karakteristike, igrao je dobro."

Chelsea sa 60 osvojenih bodova sada zauzima peto mjesto u Premier ligi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi