Chelseajev 'bezobrazluk': Borussia želi, ali kako?

Borba za potpis Batshuayia

Chelseajev 'bezobrazluk': Borussia želi, ali kako?

E. Škorić

U nedjelju je Michy Batshuayi zadobio tešku povredu zgloba i upitno je hoće li nastupati na Svjetskom prvenstvu.

Stvarno šteta za Batshuayjia, koji se preporodio u Borussiji u čije redove je stigao na posudbu iz Chelseaja. Sjajni belgijski napadač je postigao pet golova u prva tri nastupa za Milionere, koji su u pravom smislu riječi pronašli pravu zamjenu za Pierre-Emericka Aubameyanga.

Blistao je Michy u dresu Borussije do nesretne povrede, a unatoč njoj, čelnici kluba žele da otkupe njegov ugovor iz Londona i da Belgijanca zadrže na duže staze.

Međutim, neće biti lako Borussiji da dođe do potpisa 24-godišnjeg napadača, obzirom da su u Chelseaju odlučili da ga puste za 50 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije to ni previše za dobrog napadača, ali uzimajući u obzir politiku trošenja dortmundskog kluba, Batshuayi dođe kao nemoguća misija. Pokušat će Nijemci da naprave određeni dogovor s Chelseajem, a ako Batshuayi nastavi da igra dobro, vrlo je vjerovatno da će Plavci željeti da ga vrate nazad.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi