"Najbolji engleski sudija"

"Kanta za smeće" sudi finale FA Cupa

U finalu engleskoj FA Cupa igrat će Manchester United i Chelsea, a čast da dijeli pravdu pripala je kontroverznom engleskom arbitru, doskora nebitnom Michaelu Oliveru.

Oliver je poznat kao sudija koji je dosudio Real Madridu jedanaesterac protiv Juventusa u 93. minuti revanš susreta četvrtfinala Lige prvaka, nakon čega ga je Gianluigi Buffon okarakterisao čovjekom koji "umjesto srca ima kantu za smeće".

Podsjetimo, Oliver je prije te utakmice samo jednom dijelio pravdu u Ligi prvaka.

Pomoćnici u finalu 19. maja će mu biti Lee Betts i Ian Hussin, a Lee Mason bit će četvrti sudija. Neil Swarbrick će biti prvi video asistent (VAR) u nekom finalu FA Cupa u historiji

Nakon što se pola svijeta obrušilo na Olivera poslije meča na Bernabeu UEFA je "snažno osudija" prijetnjeupućene njemu i njegovoj supruzi koja je također sudija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.