Dan kada se Old Trafford naklonio Ronaldu, a John O'Shea ušao u legendu

Prije 15 godina je odigrana kultna utakmica Lige prvaka

Dan kada se Old Trafford naklonio Ronaldu, a John O'Shea ušao u legendu

Da današnji dan, prije tačno 15 godina, odigran je legendarni meč četvrtfinala Lige prvaka na Old Traffordu.

Tog 23. aprila 2003. godine Manchester United je pred sobom imao težak zadatak - anulirati na svom terenu 3:1 sa Santiago Bernabeua i eliminisati Real Madrid iz Lige prvaka. Međutim, nije to bio bilo kakav Real Madrid, nego legendarni "Galacticosi".

Uspjeli su Crveni đavoli postići četiri gola, ali je sa druge strane legendarni Brazilac Ronaldo postigao hat-trick. Susret na Old Traffordu je završen rezultatom 4:3 u korist Manchester Uniteda, ali je Real prošao u polufinale sa ukupnih 6:5.

Apsolutni heroj Reala je tada bio Ronaldo, a brazilskom virtuozu, koji je već tada iza sebe imao nekoliko teških povreda, su po izlasku iz igre aplaudirale čak i prepune tribine Old Trafforda. "Zaradio" je tada Ronaldo naklon navijača Uniteda, ali je i jedan fudbaler Crvenih đavola tog dana ušao u legendu, među simpatizerima Crvenih đavola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, tada mladi defanzivac Uniteda John O'Shea je izazvao odušeljvenje svih na stadionu i pred malim ekranima i "uljepšao dan" navijačima Manchester Uniteda probacivšikloptu kroz noge Luisu Figu, jednom od najboljih fudbalera svoje generacije i dobitnikom Zlatne lopte 2000. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi