Kako je Beckham dobio Unitedovu 'sedmicu'? Fergie je imao drugu ideju...

Broj koji je na Old Traffordu najcjenjeniji

Kako je Beckham dobio Unitedovu 'sedmicu'? Fergie je imao drugu ideju...

David Beckham je za Manchester United nastupao od 1993. do 2003. godine, a u tom razdoblju ga je predvodio, ko drugi nego legendarni Sir Alex Ferguson.

Znate već, Beckham je u Unitedu nosio dres sa brojem sedam kojeg je naslijedio od Erica Cantone, a kasnije prepustio Cristianu Ronaldu. Nosili su čuvenu 'sedmicu' i Bryan Robson, George Best, sada je u vlasništvu Alexisa Sancheza, i to je definitivno broj koji je na Old Traffordu uvijek bio poseban.

Međutim, malo je poznato da Beckham prvobitno nije trebao dobiti taj dres nakon što je Cantona napustio klub 1997. godine. Do tada je popularni Becks u Unitedu promijenio čak četiri broja za pet godina - 10, 15, 24 i 28.

Odlaskom Cantone, ikonska sedmica je ostala upražnjena a Ferguson je u tom dresu vidio drugog fudbalera - Royja Keanea! Upravo je bivši kapiten Crvenih đavola ispričao anegdotu iz tog perioda, za koju mnogi nisu znali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je Cantona napustio klub, vodila se debata kome će pripasti njegova kapitenska traka, ali i njegova sedmica. Ferguson me zovnuo u svoju kancelariju i rekao mi je da želi da ja uzmem taj broj, ali ja sam bio poprilično ravnodušan po tom pitanju. Uostalom, znao sam da je Beckham sanja", započeo je Keane, te nastavio:

"Rekao sam: 'Ne, dajte je Becksu'. On je je*eno želio taj broj, a ja sam volio svoju 16-ku. U tom dresu sam se, nekako, osjećao konforno i nosio sam ga od prvog dana u klubu. Na kraju je Beckham zaista dobio sedmicu, koja mu je mnogo značila. Bio je to pravi potez".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti