Mnogo su veće šanse da Spursi sezonu okončaju na trećem, nego na petom mjestu.

Lagan trijumf protiv Watforda

Tottenham rutinski sačuvao četvrto mjesto, Liga prvaka je realnost

U posljednjoj utakmici 36. kola Premier lige, Tottenham je na svom terenu savladao Watford rezultatom 2:0 i tako se učvrstio na četvrtoj poziciji koja vodi direktno u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Tottenham je od početka susreta nametnuo svoj tempo, a do vodstva je stigao na vrijeme. Igrao se 16. minut kada je Dele Alli pospremio loptu u mrežu za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

Odmah na početku drugog dijela, Kane je na asistenciju Trippiera zabio za 2:0 što se na kraju ispostavilo i konačnim rezultatom susreta, iako su i jedni i drugi do kraja utakmice imali po nekoliko prilika.

Tottenham ostaje na četvrtom mjestu i sada ima 71 bod, pet više u odnosu na Chelsea koji je petoplasirani tim tabele. Do kraja sezone su ostala još tri kola i teško je vjerovati da će Spursi prokockati solidnu bodovnu zalihu i prepustiti svoje mjesto u Ligi prvaka prošlogodišnjem engleskom šampionu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak je mnogo realnije očekivati da Spursi sezonu završe na trećem mjestu s obzirom da imaju samo bod manje od Liverpoola, ali i utakmicu manje.

S druge strane, Watford je u sigurnoj zoni na 13. mjestu sa 38 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.