Pochettino želi tri Portugalca na ljeto

Očekuju se velike promjene u igračkom kadru Pijetlova

Pochettino želi tri Portugalca na ljeto

O. Lekić

Mauricio Pochettino na svojoj listi želja ima tri Portugalca koja igraju na tri različite pozicije i koje pod svaku cijenu želi da dovede u svoje redove ovo ljeto. 

Na Otoku su sve glasnije priče da je argentinski stručnjak na klupi Tottenhama Mauricio Pochettino, nezadovoljan partijama svog desnog beka Serge Auriera i je veoma blizu pronalaska adekvatnog igrača koji bi mogao pokriti ovu poziciju. U portugalskom reprezentativcu Soaresu Sedricu koji igra za Southampton, Pochettino vidi odličnu zamjenu.

Šanse za ovaj transfer bi bile znatno veće ukoliko Sveci ne bi uspjeli da zadrže premijerligaški status. Ekipu sa St Mary's stadiona u subotu očekuje veoma važna utakmica u borbi za opstanak na svom terenu protiv ekipe Bournemoutha i ukoliko ne uspiju da slave, već jednom nogom će biti u Championshipu.

Pochettino želi još jednog Portugalca koji ove sezone već igra u Championshipu a riječ je o vezisti Rubenu Nevesu koji nastupa za Hull City.

Na Pochettinovoj listi želja nalazi se još jedan portugalski reprezentativac i sjajni krilni napadač Sportinga Gelson Martins.  

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sva trojica će se vjerovatno naći u avionu putnika za Mundijal reprezentacije Portugala i ukoliko pruže dobre partije nema sumnje da će im porasti tržišna cijena kako to obično biva.

  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi