Foto: EPA

Birao najbolje u sezoni, pa najbolji ikad

Džeko odabrao: Ovo mi je vjerovatno najbolji gol u karijeri

Midhat Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko odabrao je tri najbolja gola koja je ove sezone postigao u Ligi prvaka.

On je za službenu televiziju Rome izabrao tri gola. Jedan je postigao protiv Shakhtara iz Donetska, a preostala dva na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja.

Za volej kojeg je pogodio protiv Plavaca tvrdi da mu je vjerovatno i najbolji gol u karijeri.

"Ovaj gol je bio vjerovatno najbolji ove sezone, moguće i najbolji u kompletnoj karijeri. Uvijek sam sanjao da ću postići takav gol jer nije lako pogoditi na takav način, čak ni na treningu. Ponosan sam na ovaj gol", istakao je Džeko, a potom je komentarisao i drugi gol protiv Chelseaja, kao i gol protiv Shakhtara.

O golu glavom na Stamford Bridgeu je rekao.

"Rekao sam Alexu (Kolarov) na našem jeziku da je ubaci bliže stativi. Bio sam u ofsajdu, vratio sam se da se osiguram da me niko ne čuva. Alex je ubacio tačno gdje treba".

Poseban je i gol u osmini Lige prvaka protiv Shakhtara.

"Ovakvi golovi mogu doći i u prvoj i u posljednjoj minuti. Teže je igrati kada se morate brinuti i da ne primite gol, Branili smo se dobro, čekali smo grešku i igrali na kontre i na kraju postigli gol", rekao je Džeko.

Edin je protekle sezone postigao 24 gola u 49 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.