U Romi nisu zadovoljni: Džeko i Under su jedini sigurni

Napadački dio nije baš opravdao očekivanja

U Romi nisu zadovoljni: Džeko i Under su jedini sigurni

E. Čaušević

Fudbaleri Rome iza sebe imaju veoma uspješnu sezonu u kojoj su uspjeli da izbore direktan plasman u Ligi prvaka, ali su mnoge iznenadili jer su došli među četiri najbolje ekipe u Evropi ove sezone.

Roma je napravila veliki podvig plasmanom u polufinale Lige prvaka pobjedom nad Barcelonom, ali nisu mogli više od toga protiv Liverpoola. Rimski klub je uspio da ostvari zacrtane ciljeve ove sezone, a jedan od njih sigurno je bio i direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Bolji od ostalih ove sezone u dresu Vučice ponovo je bio bh. reprezentativac Edin Džeko koji je odigrao 49 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 24 gola. Džeko je posebno impresivan bio u Ligi prvaka gdje je sezonu završio sa osam golova i čak pet asistencija.

Jasno je da je pred Romom nekoliko promjena što se tiče igračkog kadra za narednu sezonu, a to je potvrdio i sportski direktnor kluba Monchi. Italijanski mediji prenose da u Romi nisu zadovoljni previše sa ofanzivnim dijelom ekipe i da će mnogi igrači na transfer listu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Eusebio Di Francesco i čelnici kluba su jedino zadovoljni igrama Edina Džeke i Cengiza Undera, te su poručili da su oni jedini sigurni što se tiče ljetnog prelaznog roka. S druge strane, ne bi bilo iznenađenje ukoliko Perotti, El Shaarawy ili Schick napuste Olimpico ovog ljeta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi