Englez potencijalno pojačanje Bavaraca (Foto: EPA)

Zamjena za Neuera

Bayern skautira novog golmana na Svjetskom prvenstvu

Midhat Šljivak

Povrede Manuela Neuera natjerale su rukovodstvo minhenskog Bayerna da krene u potragu za još jednim kvalitetnim čuvarom mreže.

Neuer je propustio gotovo kompletnu sezonu i Bavarci su ostali na Svenu Ulreichu koji se nije pokazao kao kvalitetno rješenje za mjesto prvog golmana.

Zato se u Bayernu žele osigurati i dovesti novog golmana. Na Svjetskom prvenstvu će skautirati engleskog golmana Jordana Pickforda, aktuelnog golmana Evertona.

Bavarci pokazuju ozbiljan interes za 24-godišnjeg golmana. Nakon Mundijala će donjeti konačnu odluku o eventualnoj ponuditi, pa bi sjajni Englez mogao od naredne sezone stajati među stativama njemačkog velikana.

Pickford je na Goodison Park stigao prošle sezone iz Sunderlanda za 30 miliona funti i sigurno da bi za Bayern bio veoma skupa investicija, ali vjerovatno isplativa, jer se radi zaista o odličnom golmanu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti