Nekolicina igrača Barce lobira za transfer zapostavljene zvijezde Bayerna

Žele povratak Thiaga na Nou Camp

Nekolicina igrača Barce lobira za transfer zapostavljene zvijezde Bayerna

Već je uveliko počela "groznica prelaznog roka", a jedan od transfera koji bi mogao biti u centru pažnje jeste i povratak nekadašnjeg veznjaka Barcelone Thiaga Alcantare na Nou Camp.

Prema pisanjima katalonskog Sporta, nakon pet godina odsustva, Alcantara bi se sada mogao vratiti na Nou Camp i to ponajviše zahvaljujući nekolicini fudbalera Barcelone.

Naime, Thiago Alcantata je i nakon odlaska iz Barce ostao izuzetno blizak sa Jordijem Albom, Busquetsom, Piqueom i Sergi Robertom, a navodno je nekoliko "ključnih figura" već razgovaralo sa predsjednikom Josepom Marijom Bartomeuom o vraćanju 27-godišnjeg veznjaka na Nou Camp.

Navodno su i čelnici Barce sada zainteresovani za Alcantaru. Podsjetimo, Iniesta je napustio klub, a na Nou Campu vjeruju da bi Philippe Coutinho bio puno opasniji i produktivniji u ofanzivnoj liniji nego u veznom redu, pa bi Thiago mogao biti pravo rješenje na sredini terena.

Inače, njemački Bild je prije dva dana saopštio informacije da je Bayern spreman ovog ljeta prodati četiri zvijezde, među kojima je i Alcantara za kojeg se smatra da neće biti u prvom planu kod Nike Kovača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, u Bayernu će navodno za Alcantaru tražiti čak 80 miliona eura, ali se špekuliše da bi se pomenuta cifra mogla spustiti na 50-ak miliona eura, pa ostaje da se vidi da su Katalonci spremni izdvojiti toliko novca za 27-godišnjeg veznjaka.

Podsjetimo, Thiago Alcantara je svoj fudbalski put počeo u omladinskom pogodnu Barce, a od 2011. godine je bio član prvog tima Katalonaca, dok ga je 2013. godine Guardiola "poveo" u Bayern. Bavarci su tada Barci isplatili oko 25 miliona eura za usluge Thiaga Alcantare.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti