"Vlastiti ego staviti po strani"

Badelj odlično poznaje Kalinića, ali nije ga želio braniti

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj progovorio je o odluci Zlatka Dalića da iz tima odstrani Nikolu Kalinića.

Milanov napadač odbio je da uđe u igru pet minuta prije kraja meča protiv Nigerije, zbog čega ga je Dalić ubrzo eliminisao i poslao kući.

"Reprezentacija je drukčija nego klub i mislim da je ključno zatomiti vlastiti ego. To je izuzetno važno za atmosferu i za homogenost grupe. Da svi svoj ego stave u službu momčadi", rekao je Badelj.

Šime Vrasaljko također se osvrnuo na Kalinićev potez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mogu samo reći da je atmosfera u momčadi fantastična i da aktualni događaj nije poremetio atmosferu koju smo imali do sada. I dalje smo maksimalno koncentrirani na utakmice koje slijede i pozitivno razmišljamo', kazao je Vrsaljko.

Hrvatskoj slijede dueli s Argentinom u četvrtak, a onda i sa Islandom. Vremena za razmišljanje nema previše.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.