Argentinci u šoku: Šta to Sampaoli sprema za Hrvatsku?

Vjerovatno odlučujući meč za Gaučose

Argentinci u šoku: Šta to Sampaoli sprema za Hrvatsku?

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine u četvrtak igra protiv Hrvatske i sigurno je da nas očekuje spektakularan okršaj.

Argentinci su u prvom kolu kiksali protiv Islanda i protiv Hrvatske im odgovara samo pobjeda. Gaučosi se nalaze pod ogromnim pritiskom javnosti koja ih je stavila na stub srama nakon što su protiv Islanda odigrali samo 1:1.

Posebno na udaru je bio Jorge Sampaoli, a čini se da argentinski selektor ne mari za to mnogo. Navodno, Sampaoli je izazvao ponovo bijes u Argentini nakon što su se pojavili mogući sastavi za Hrvatsku.

Ono što je mnogo šokiralo jeste da Sampaoli razmatra mogućnost da protiv Vatrenih zaigra u formaciji 3-3-3-1, dok je druga solucija 3-4-3. Jasno je da je najveća mana Argentine odbrana i zbog toga nije jasno mnogima zbog čega želi sve karte baciti u napad.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Benjamingst
Ovaj Sampoli je tu da unisti Argentinu. Covjek radio cuda sa Cileom a sa Argentinom se bruka.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi