Još jedan veliki transfer (Foto: EPA)

Belgijanac napušta Stamford Bridge

Chelsea na korak od prodaje Courtoisa

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea odlučio je prodati belgijskog golmana Thibauta Courtoisa.

Prema navodima medija u Belgiji, Chelsea je počeo pregovore oko transfera sjajnog golmana sa Real Madridom i izvjesno je da će do dogovora i doći.

Courtois se već odavno povezuje sa Realom. Čini se da će konačno i on doći na svoje i da će ostvariti želju za dresom Kraljeva iz Madrida.

U narednim danima više će se znati o ovom transferu i sve bi trebalo biti završeno odmah po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Real će, prema određenim informacijama, isplatiti 50 miliona funti za usluge 26-godišnjeg golmana kojem je ostala još jedna sezone ugovora sa Plavcima.

Courtois je prije Chelseaja branio boje Realovog velikog rivala Atletica iz Madrida.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.