Prevara stoljeća: Jorginho na nevjerovatan način "ispalio" Manchester City

Potpisao za Chelsea

Prevara stoljeća: Jorginho na nevjerovatan način "ispalio" Manchester City

E. Čaušević

Italijanski reprezentativac Jorginho odlučio je napustiti Napoli i danas je zvanično potpisao ugovor sa Chelseajem.

Jorginho je s engleskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, a u novoj ekipi nosit će dres s brojem pet. Iako se u posljednjih nekoliko sedmica uveliko špekulisalo o tome da će Jorginho karijeru nastaviti u Manchester Cityju na kraju je ovaj vezni fudbaler završio u Engleskoj, ali u dresu Chelseaja.

Italijanski mediji prenose da je Jorginho prije nekoliko sedmica sve dogovorio s Manchester Cityjem, ali da je navodno odugovlačio sve to tvrdeći da se nalazi još uvijek na odmoru. I kada su na Etihadu konačno očekivali da će završiti posao jutros je osvanula vijest da je Jorginho novi igrač Chelseaja.

Navodno, City i Napoli su dogovorili transfer od 60 miliona eura s dodatnim bonusima i čekalo se samo da Jorginho potpiše ugovor. Mnogi mediji na Otoku su čak prenijeli da su se direktori dva kluba rukovali i završili posao, ali ih je Jorginho jutros u potpunosti izbacio iz cipela.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je prvo saopštio da je bivši trener Napolija, Maurizio Sarri, novi trener ovog kluba, a samo nekoliko sati kasnije objavljeno je da je Jorginho potpisao s Plavcima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi