Sastanak predsjednika SAD-a i Rusije

Kako se fudbalska lopta našla u centru Putinovog "atentata" na Trumpa

Danas su se u Helsinkiju sastali predsjednici Rusije i SAD-a, Vladimir Putin i Donald Trump, a među silnim ozbiljnim temama, najviše pažnje je izazvala fudbalska lopta.

Vladimir Putin, predsjednik Rusije koja je organizovala upravo završeno SP u fudbalu je Trumpu simbolično poklonio fudbalsku loptu. Trump je istu dobacio svojoj ženi Melaniji uz riječi da će je dati svom 12-godišnjem sinu Barronu, koji obožava fudbal.

To je Melaniju dobro nasmijalo, ali ne i agente američke tajne službe. Naime, brzo su oni preuzeli loptu, a novinar NBC Newsa Bill Neely je saopštio da je vidio agente kako loptu provlače kroz sigurnosni skener kako bi vidjeli šta se nalazi u istoj. Ne znamo šta bi to moglo biti u lopti i da li su zaista mislili da je možda Putin planirao izvršiti atentat na predsjedničku porodicu loptom sa Mundijala.

Ipak, lopta je svakako olakšala atmosferu na ovom bitnom sastanku na kojem je Trump govorio o početku boljih odnosa između Rusije i SAD-a, iako je poručio da su oni bili jako loši u proteklom periodu.

"Napravili smo prve korake ka svjetlijoj budućnosti, utemeljnoj na saradnji i miru. Odbijanjem da se razgovara ništa nećemo postići... Neslaganja među našim državama su dobro poznata i predsjednik Putin i ja smo dugo razgovarali o njima danas. Čak i tokom Hladnog rata, kada je svijet bio puno drugačiji nego danas, Rusija i SAD su uspijevale održati dijalog", poručio je Trump, pa dodao:

"Naši odnosi nikada nisu bili gori nego danas. Ipak, to se promijenilo od prije nekoliko sati. Bio je ovo konstruktivan dan, nekoliko jako konstruktivnih sati koje smo proveli zajedno".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti