Trump: Neću pozvati ni Cavalierse ni Warriorse

Američki predsjednik nastavlja "rat" sa NBA zvijezdama

Trump: Neću pozvati ni Cavalierse ni Warriorse

Osim što je poznat po kontroverznim stajalištima i političkim potezima, predsjednik SAD-a Donald Tramp je poznat i po čestoj i isto toliko kontroverznoj aktivnosti na društvenim mrežama.

Tako je već odavno poznto da Trump i nije u najboljim odnosima sa velikim NBA zvijezdama, pa svi pamtimo njegova medijska i prepucavanja na društvenim mrežama sa nekima od njih.

Oni koji nikako nisu omiljeni kod Trumpa su i najveće zvijezde Cavaliersa i Warriorsa, LeBron James i Steph Curry.

Podsjetimo, tradicija u SAD-u je da osvajači NBA prstena (i ove godine će to vjerovatno biti Warriorsi) budu ugošćeni na prijemu u Bijeloj kući. Ipak, od dolaska Trumpa na "kormilo" SAD-a to se promijenilo. NBA timovi odbijaju prisustvovati na prijemima, a Trump im zauzvrat oktazuje pozive.

Tako su ove godine LeBron James i Steph Curry poručili da njihove ekipe ne zanima prijem u Bijeloj kući u slučaju osvajanja šampionskog prstena, a nije se dugo čekalo ni na Trumpov odgovor.

Tako je eskcentrični predsjednik SAD-a poručio tamošnjim novinarima: "Nisam pozvao ni LeBrona Jamesa i Stepha Curryja. Nećemo zvati nijednu ekipu".

Podsjetimo, Trump je odbio uputiti poziv i Philadelphia Eaglesima nakon što je ova ekipa slavila u ovogodišnjem Super Bowlu, ali je sada poručio da bi rado ugostio Washington Capitalse koji su osvojili Stanley Cup pobjedom nad Vegas Golden Knightsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi