Maradoni uskraćena američka viza zbog Donalda Trumpa

"Dug jezik" napravio probleme legendarnom Argentincu

Maradoni uskraćena američka viza zbog Donalda Trumpa

Život legendarnog argentinskog virtuoza Diega Armanda Maradone nikada nije bio jednostavan. Problemi su ga pratili gdje god da je pošao, a sada je na nove poteškoće naišao zbog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Naime, Maradona je trebao otputovati u Miami kako bi se pojavio pred sudom zbog tužbe koju je podnio protiv bivše supruge Caludije Villafane.

Nekada sjajni fudbaler je, naime, optužio svoju bivšu suprugu da je krala novac od njega kako bi sebi priskrbila sedam različitih nekretnina na Floridi.

Međutim, kada se spremao na put za Miami Maradoni je odbijena viza za SAD-e i samim tim uskraćeno pravo ulaska u ovu državu.

Njegov advokat je otkrio da su američke vlasti odbile izdati njegovom klijentu vizu zbog stavova koje je iznio o Donaldu Trumpu, na jednoj ruskoj, ali i jednoj venecualnskoj TV stanici.

"On je za mene poput komičara. On je poput lika iz crtanih filmova, a ako ćemo pričati o politici mogu vam reći da prebacim kanal kad kod ga vidim na TV-u", bila je jedna od "kompromitirajućih" izjava Maradone na račun Trumpa.

Maradonin advokat Maitas Morla je istakao da je nakon ove izjave molio Diega da više ne govori javno o Trumpu i SAD-u jer je znao da će njegov klijent uskoro gostovati na jednoj venecuelanskoj televiziji. Međutim, njegove molbe su bile uzaludne.

"Donald Trump je lutka, marioneta", izjavio je Maradona tokom emisije Buenos Dias America i tako sebi "zatvorio vrata" SAD-a.

Ipak, nije poznato da li su ove izjave jedini razlog za odbijanje vize Diegu Maradoni, s obzirom da on i nema "najčišći" dosije, te da njegove posjete Americi u prošlosti nisu baš uvijek prolazile bez incidenata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi