Gotovo sigurni učesnici 2. pretkola

Kvote sve govore: Željo i Sarajevo apsolutni favoriti, ali Široki...

Željezničar i Sarajevo su gostujućim pobjedama u Estoniji, odnosno Armeniji došli nadomak plasmana u 2. pretkolo Evropske lige, što se od najvećih bh. klubova i očekivalo.

Plavi sa Grbavice su u gostima protiv Narva Transa slavili sa 2:0, dok je Sarajevo u Jerevanu bilo bolje od Banantsa sa 2:1 i to su rezultati koji našim predstavnicima obećavaju nešto lakše revanš mečeve pred svojim navijačima.

A da su Željo i Sarajevo zaista apsolutni favoriti protiv svojih rivala pokazuju i koeficijenti koje su odredile kladionice. Tako je u MOZZART-u na pobjedu Željezničara kvota samo 1.12, a na Narvu Trans čak 18. Kvota na neriješen rezultat je 7.50.

Kvota na Sarajevo protiv Banantsa je 1.38 u kladionici MOZZART, na remi 4.40 a na pobjedu gosta 7.75.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Od tri bh. kluba, jedini autsajder po kvotama je Široki Brijeg na kojeg je koeficijent protiv Domžala 5.00. Na slovenački tim je kvota u MOZZART-u 1.70, a na remi 3.40.

Željezničar svoj meč sa Narvom Trans igra sutra (srijeda) na Grbavici od 18 sati, dok Sarajevo i Široki Brijeg protiv Banantsa i Domžala igraju u četvrtak (20:15 i 21:00).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.