Da li će Digne preseliti na Goodison?

Trener Evertona potvrdio postojanje interesa za fudbalera Barcelone

Navijači Evertona željno iščekuju zvaničnu potvrdu rekordnog transfera Richarlisona iz Watforda, a možda bi u narednim danima njihova ekipa mogla dobiti još jedno veliko pjačanje.

Naime, pojavile su se špekulacije da bi na Goodison Park mogao stići i defanzivac Barcelone Lucas Digne, a sada je trener Karamela Marco Silva potvrdio da postoji interes za ovog fudbalera.

"U ovom trenutku za nas postoje dvije opcije - Richarlison je odličan igrač, dok Digne nije u Barceloni pukom srećom. Neće biti lako, ali pokušat ćemo", poručio je Silva za portugalski Sport TV, prenosi El Mundi Deportivo.

Lucas Digne ima ugovor sa Barcom do 2021. godine i otkupnu klauzulu od 100 miliona eura, ali španski mediji pretpostavljaju da bi čelnici katalonskog kluba mogli odobriti njegovu prodaju za samo djelić tog iznosa.

Inače, ovaj nekadašnji fudbaler Rome i PSG-a je za Barcu upisao 47 nastupa tokom dvije sezone na Nou Campu, ali je u protekloj sezoni počeo samo osam ligaških utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.