Ima 15 godina, igra za Barcelonu i već živi kao velika zvijezda

Od Xavija Simonsa se mnogo očekuje

Ima 15 godina, igra za Barcelonu i već živi kao velika zvijezda

Endin Čaušević

Barcelona u svojoj akademiji La Masia ima veliki broj dječaka za koje se vjeruje da će jednog dana biti zvijezde katalonskog kluba.

Vjerovatno najveća zvijezda trenutno u Barcinoj akademiji je Xavi Simons koji je prije nekoliko godina stigao u La Masiju. Ovaj 15-godišnji dječak dobio je ime po uzoru na Xavija i od njega se očekuje da jednog dana bude lider u prvom timu Barcelone.

Simons je daleko ispred svojih vršnjaka po načinu života, a Barcelona mu je osigurala sve što želi. Dovoljno je reći da ovaj dječak na Instagramu ima čak milion pratitelja, a već je potpisao i nekoliko sponzorskih ugovora. Naravno, najzvučnije ime u tom segmentu je Nike koji je odavno u saradnji sa Barcinom nadom.

Image: Xavi Simons/Instagram

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 15-godišnji fudbaler ima čak i cijeli tim ljudi koji brinu o njegovim profilima na drušvenim mrežama. Nedavno je dobio i svoj zvanični logo koji je otkrio na Instagramu. Ima tek 15 godina, ali živi kao velika zvijezda. Ipak, nadamo se da neće doživjeti krah kada jednog dana dođe na veliku scenu.

Image: Xavi Simons/Instagram

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti