Kvalifikacije za Ligu prvaka

Crvena zvezda izborila dvomeč sa Spartakom iz Trnave, Astana eliminisala Midtjylland

Crvena zvezda je današnjom pobjedom nad litavnskom Suduvom od 0:2 ovjerila plasman u treće pretkolo Lige prvaka.

Zvezda je nakon visoke pobjede (5:0) u prvom duelu na svom terenu imala rutinski zadatak na gostovanju u Litvaniji.

Beograđani su do vodstva stigli u 8. minuti kada je sjajan gol sa distance postigao Ben, da bi Radonjić u 38. minuti pogodio za, ispotavilo se, konačnih 2:0.

Imala je i Suduva svoje šanse, ali je ipak Zvezda bez problema osigrala prolaz u treće pretkolo LP u kojem će snage odmjeriti sa Spartakom iz Trnave. Podsjetimo, Spartak je u prvom pretkolu LP eliminsao prvaka naše države, ekipu Zrinskog.

Nešto ranije je do plasmana u 3. pretkolo došla i Astana koja nije uspjela savladati danski Midtjylland na gostovanju, pošto je ovaj susret zvaršen bez golova, ali je zahvaljujući trijumfu (2:1) u samom finišu prvog susreta prošla dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon remija na svom terenu BATE je danas u gostima savladao finski HJK rezultatom 2:1 i tako također došao do trećeg pretkola. Poveo je BATE autogolom Rafinhe u 20., da bi na 2:0 povisio Staševič četiri minuta kasnije. Jedini gol za domaće je bio djelo Yaghoubija u 28. minuti susreta.

Malmo je nakon pobjede (1:0) u gostima i današnjih 1:1 na svom terenu protiv Cluja također izborio narednu fazu kvalifikacija, dok je na kraju do rutinskog prolaza u 3. pretkolo došao i Qarabag. Iako je u Albaniji bilo 0:0, Qarabag je danas na svom terenu savladao Kukeši sa visokih 3:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.