Najplaćeniji igrači Serije A: Razlika između Ronalda i ostalih je tolika da bode u oči

Edmir Škorić

Najveća transfer priča ovog ljeta bio je Cristiano Ronaldo, koji je za 100 miliona eura iz Real Madrida prešao u Juventus.

Ronaldo je potpisao sa Starom damom do ljeta 2022. godine, a njegovim dolaskom Juve se odrekao Gonzala Higuaina, koji je također dobio snažan ugovor na San Siru.

Međutim, nemoguće je porediti sve ostale ugovore sa onim koji ima najplaćeniji igrač u Seriji A.

On će u Torinu zarađivati 31 milion eura, a drugi najplaćeniji igrač lige nema niti dvocifren broj miliona po sezoni. Higuain će, naime, u Milanu zarađivati devet miliona po sezoni.

Sedam miliona po sezoni ima Paulo Dybala, koji ima ugovor do 2022. godine, po šest miliona imaju Douglas Cousta iz Juventusa i Gianluigi Donnarumma iz Milana. Šesto mjesto pripada Leonardu Bonucciju (5.5)...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tek na sedmom mjestu je neko ko nije iz Juventusa ili Milana. Mauro Icardi (Inter) po sezoni ima pet miliona. Ispod su Miralem Pjanić i Edin Džeko, koji zarađuju po 4.5 miliona eura po trenutnim ugovorima, a a u Top 10 su još Napolijevi Insigne i Mertens, sa zaradom od 4.5 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.