Od Marcela ni traga ni glasa u Realu, obistinjuju li se špekulacije?

Da li će i Brazilac u Juve?

Od Marcela ni traga ni glasa u Realu, obistinjuju li se špekulacije?

Sjajni bek Real Madrida Marcelo se nije pojavio na predsezonskom treningu Kraljeva, iako se očekivao njegov dolazak u kamp.

Prema pisanju španskog AS-a, njegov sunarodnjak Casemiro se pridružio ostatku ekipe nakon perioda odmor poslije Mundijala, ali od Marcela i dalje nema ni traga ni glasa u Realu.

Ovakva dešavanja u Realu su potkrijepila špekulacije da bi se Marcelo mogao pridružiti Cristianu Ronaldu koji je ovog ljeta napustio Kraljeve i prešao u Juventus. Navodno je Ronaldo odmah po dolasku zatražio od čelnika Juventusa da realizuju Marcelov transfer, dok je sam Brazilac na društvenim mrežama "slao signale" da bi se to moglo desiti.

Jučer su se ponovo u evropskim medijima mogle pročitati vijesti o Crsitianovom lobiranju za Marcelov transfer u Juventus, a AS danas saopštava da se Brazilac trebao pojaviti na treningu Reala, ali da se nije pojavio, te da nije uputio nikakvo obrazloženje svojih postupaka čelnicima kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Marcelo je pod ugovorom sa Realom do 2022. godine i ne postoji razlog zbog kojeg bi ga Kraljevi morali pustiti u Juventus bez ogromne novčane naknade. Međutim, Marcelo bi mogao pokušati sam ubijetiti čelnike kluba da odobre njegov transfer za podnošljivu cifru, tako da njegov potencijalni transfer u Juve nikako ne treba u potpunosti otpisati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi