Samo dvojica su imala čast igrati u klubu i sa Messijem i sa Ronaldom

Mogli su dobro upoznati dvojicu najboljih fudbalera današnjice

Samo dvojica su imala čast igrati u klubu i sa Messijem i sa Ronaldom

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su dva najveća fudbalska imena u modernoj historiji. Svi koji su igrali zajedno sa ovim virtuozima imaće o čemu pričati svojim unucima, ali samo dvojici fudbalera je "pošlo za rukom" dijeliti klupsku svlačionicu i sa Cristianom Ronaldom i sa Lionelom Messijem.

Tako je Gerard Pique, današnji štoper Barce, igrao sa mladim Cristianom Ronaldom u Manchester Unitedu i to od 2004. do 2009. godine prije nešto što je Španac otišao u svoj dječački klub. A svima je poznato da Pique već godinama igra sa Lionelom Messijem u Barceloni.

Drugi koji je imao luksuz igrati i sa Messijem i sa Ronaldom je legendarni šveđanin Henrik Larsson. On je 2007. godine stigao na posudbu u Manchester United iz Helsingborga, te je mogao uživati u najboljoj Cristianovoj sezoni u dresu Crvenih đavola, dok je Šveđanin period od 2004. do 2006. godine proveo u Barceloni, te je imao priliku zateći na Nou Campu Lionela Messija na početku karijere.

Kada su u pitanju igrači koji su sa jednim od sjajnog dvojca i grali u reprezentaciji, a sa drugim u klubu lista je nešto duža - na njoj se nalazi 10 imena. To su: Gabriel Heinze, Carlos Tevez, Ezaquiel Garay, Fernando Gago, Gonzalo Higuain, Angel Di Maria, Paulo Dybala (tek treba da igra sa Ronaldom), Deco, Andre Gomes i Nelson Samedo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti