Juventus će ubrzo da ozvaniči njegov ostanak

Priča ima sretan kraj: Pjanić pred potpisom, dobit će puno bolje uslove

Edmir Škorić

Miralem Pjanić je na ivici potpisivanja novog ugovora s Juventusom, javlja Gazzetta dello Sport.

Pjanić se nalazio na radaru brojnih velikana kao što su Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Manchester City i PSG, ali Juve je odlučan da ga zadrži u svojim redovima, dok je Pjanić također nedavno kazao da sebe još godinama vidi u crno-bijelom dresu.

Dolazak Cristiana Ronalda iz Reala dodatan je motiv Pjaniću da ostane u Torinu, a italijanska Gazzetta dello Sport javlja da je bh. reprezentativac prihvatio novi ugovor i doslovno ga dani dijele od potpisa istog.

Pjanić je sretan životom u Italiji, Juve smatra da je idealan za njihov vezni red i niko ne pomišlja na scenarij u kojem bi naš as otišao u neki drugi klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trenutno zarađuje 4.5 miliona eura po sezoni, a navodno je sada postignut dogovor o povećanju primanja na šest miliona eura po sezoni, čime će postati treći najplaćeniji igrač Juventusa nakon Cristiana Ronalda i Paula Dybale.

Iako detalji još nisu objavljeni niti je vijest zvanična, sporazum je postignut i 28-godišnjak će ubrzo staviti paraf na ugovor sa najtrofejnijim klubom u Italiji, s kojim će pokušati da osvoji novi Scudetto, mada je jasno da je dolazak Ronalda povećao ambicije u Torinu i svi razmišljaju o trofeju Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.