Objava zbunila Engleze

Šta je Kovačić htio reći oproštajem?

U Chelseaju mogu barem donekle biti zadovoljni poslom koji su odradili u ovom prijelaznom roku. Na Stamford Bridge je, između ostalog, stigao i Mateo Kovačić, koji se nada kako će u Chelseaju dobiti ono što mu je nedostajalo u posljednjih godinu dana - mjesto u prvih 11.

Hrvatski nogometaš je silno želio napustiti Real Madrid, a 'kraljevski klub' ga na kraju pustio u Chelsea na jednogodišnju posudbu poslije koje se očekuje njegov povratak na Santiago Bernabeu.

No, čini se kao takve planove Kovačić baš i nema. On je na svom Instagram profilu objavio emotivni oproštaj od Real Madrida, i to onakav kakav daju samo oni koji se ne misle više vratiti, pa stoga ne čudi što je to izazvalo brojne komentare.

"Nakon tri godine prepune uspjeha i osvajanja trofeja, vrijeme je da nastavim dalje. Iako su se naši putevi razišli, želim poslati veliko hvala cijeloj obitelji Real Madrida i svim navijačima koji su bili prekrasan dio moga života koji nikad neću zaboraviti", napisao je Kovačić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kovačiću ugovor sa Realom inače važi do 2021. godine, dok Chelsea, interesantno, nema pravo otkupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.