Na Nou Campu još ne mogu prežaliti poraz na Olimpicu

Valverde se prisjetio debakla protiv Rome: Užasno...

Proteklog vikenda je utakmicama prvog kola otvorena nova sezona španske La Lige, a Barcelona je u odbranu titule prvaka krenula sigurnom pobjedom nad Alavesom.

Iako su novi izazovi pred Messijem i družinom, na Nou Campu i dalje ne mogu prežaliti poraz od Rome na Olimpicu u revanšu četvrtfinala Lige prvaka.

Barcelona je u aprilu ove godine na svom terenu slavila sa 4:1 protiv Rome, ali je onda Vučica u uzvratu na Olimpicu uspjela upisati senzacionalnu pobjedu od 3:0 i proći u polufinale Lige prvaka. Bio je ovo jedan od najbolnijih poraza ikada za Barcelonu, a trener Valverde se ponovo, ovaj put za klupski sajt, prisjetio "kobne" noći u Rimu.

"Imali smo užasan dan... Moja analiza tog revanša govori da ništa nije bilo dobro oko tog sudara sa Romom", prisjetio se Valverde, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nakon žrijeba su svi aplaudirali jer smo izvukli Romu. Prvi meč je bio komplikovan, ali smo uspjeli steći prednost. Ipak, bilo je puno gore neko što se činilo. Dobili smo 4:1, a da smo dobili 2:1 svi, bukvalno svi bi bili puno fokusiraniji na revanš."

"Bio je to susret u kojem nam nije išlo od samog početka, zaostajali smo, a oni su krenuli jako i nismo mogli preokrenuti stvari... Njima svaka čast. U takmičenjima poput Lige prvaka ili Svjetskog prvenstva sve se može svesti na jednu jedinu grešku ili loš dan. Morate biti izuzetno fokusirani", dodao je na kraju trener Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.