Barca može vratiti Minu, ali je Everton briljirao sa stavkama u ugovoru

Osigurali se

Barca može vratiti Minu, ali je Everton briljirao sa stavkama u ugovoru

E. Čaušević

Kolumbijski fudbaler Yerry Mina ovog ljeta ponovo je promijenio klub nakon što je napustio Barcelonu i potpisao za Everton.

Mina je u Barcu stigao početkom ove godine iz Palmeirasa, ali nije opravdao očekivanja na Camp Nou. Ernesto Valverde nije previše računao na usluge ovog 23-godišnjeg defanzivca i bilo je jasno da će ovog ljeta morati potražiti novi klub ukoliko želi igrati.

Nakon što je briljirao na Svjetskom prvenstvu interes za njega pokazalo je nekoliko klubova, ali na kraju je odlučio da potpiše za Everton. Engleski klub ga je platio 28,6 miliona funti, a Barca će imati opciju da otkupi njegov ugovor i vrati ga ukoliko to budu željeli.

Ipak, Everton je napravio sjajnu stvar što se toga tiče jer neće dozvoliti Barci da za isti novac vrate Minu. Ukoliko Katalonci budu željeli ponovo kupiti Kolumbijca onda će za njega morati izdvojiti čak 54 miliona funti što znači da bi Everton u tom slučaju imao profit od 18 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, Barcelona neće moći aktivirati otkupnu klauzulu ovog defanzivca sve do ljeta 2020. godine. Mina je s Evertonom potpisao ugovor na pet godina i jasno je da se od njega puno očekuje na Goodisonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi