Kluivert: Objasnit ću vam zašto nisam dopustio sinu da ide u Manchester United

Na kraju potpisao za Romu

Kluivert: Objasnit ću vam zašto nisam dopustio sinu da ide u Manchester United

Endin Čaušević

Mladi holandski fudbaler Justin Kluivert ovog ljeta potpisao je za Romu u koju je stigao iz Ajaxa.

Kluivert će sigurno biti veliko pojačanje za rimski klub, a mnogi su se iznenadili prije nekoliko mjeseci kada je objavljeno da je izabrao upravo Romu. Sin legendarnog Patricka Kluiverta imao je nekoliko zanimljivih ponuda, a najviše se povezivao s Manchester Unitedom.

Crveni đavoli su čak poslali ponudu za ovog mladog napadača i činilo se da će ga uspjeti dovesti u svoje redove. Međutim, u posljednjem trenutku transfer je propao nakon što se u sve upetljao njegov otac Patrick koji je vjerovao da je Roma mnogo bolje rješenje za njegovog sina, a sada je odlučio objasniti i zašto.

"Veoma sam zadovoljan kako mu ide u Romi. On ne priča mnogo, ali je neko ko se veoma trudi i motivisan je da pokaže koliko može. Volio bih da je ostao u Ajaxu, ali na kraju je on izabrao Romu i mislim da nije pogriješio. Manchester United? Skok u Premiership bi bio težak sada, a posebno je United krupan zalogaj sada. Roma je velik klub, ali je pritisak mnogo manji i tu mu je sada sigurno bolje", rekao je Kluivert.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije