Građani danas igraju protiv Wolverhamptona

Guardiola ostavio još jednu "udarnu iglu" na klupi

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je nešto ranije otkrio da Leroy Sane većinu vremena u novoj sezoni provodi na klupi zbog Benjamina Mendyja.

Kako je istakao španski stručnjak lijevi bek Mendy igra veoma "široko" tako da nema mjesta na terenu za njega i Sanea u isto vrijeme.

Za nekih pola sata Manchester City igra utakmicu sa Wolverhamptonom, a Guardiola je odlučio na klupi za ovaj duel ostaviti još jednog sjajnog ofanzivca - Brazilca Gabriela Jesusa.

Tako će City na megdan Wolvesima izaći u sljedećoj postavi: Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Mendy, Fernandinho, Gundogan, Silva, Sterling, Bernardo, Aguero. Na klupi će biti: Murić, Stones, Delph, Sane, Mahrez, Otamendi, Jesus.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane, postava Wolvesa je: Rui Patricio, Boly, Coady, Bennett, Doherty, Neves, Moutinho, Jonny, Costa, Jimenez, Jota.

Susret Wolverhamptona i Manchester Cityja na Molineuxu počinje u 13:30 sati po našem vremenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.