Pogledajte postavu Cityja na dan kada je debitovao Kompany

Ko bi rekao da su oni ikada igrali za City

Pogledajte postavu Cityja na dan kada je debitovao Kompany

Prošlo je tačno 10 godina otkad je Belgijanac Vincent Kompany prešao iz HSV-a u Manchester City.

Od tada je City osvojio devet trofeja od čega su tri Premiershipa, a Kompany je postao kapiten kluba i nezamjenjivi član prve postave u trenucima kada nije povrijeđen.

Mnogima je danas vrlo zanimljivo vidjeti kako je izgledala postava Cityja tog dana kada je Kompany debitovao za Građane.

Bilo je to na utakmici protiv West Ham Uniteda. Građani su slavili sa 3:0, a u ekipi su bili neki igrači za koje su mnogi zaboravili da su uopšte igrali na Etihadu.

U odbrani su bili fudbaleri poput Ben Haima ili Michaela Balla, a u veznom redu Michael Johnson ili Stephen Ireland. Nadalje, u napadu su bili Elano, Petrov i Sturridge. Zaista vrlo zanimljivo...

Inače, Kompany je u to vrijeme igrao u veznom redu, pa je na tom meču pravio društvo Johnsonu i Irelandu. Očito da su svi dobro obavili zadatak jer je City na kraju slavio sa 3:0.

Postava Cityja protiv West Hama:

Hart, Richards, Ball, Čorluka, Ben Haim, Kompany, Johnson, Ireland, Elano, Petrov i Strurridge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi