Gdje je nestao Leroy Sane? Guardiola otkrio zašto je sjajni Nijemac na klupi

Krivac je Benjamin Mendy

Gdje je nestao Leroy Sane? Guardiola otkrio zašto je sjajni Nijemac na klupi

Manchester City je silovito krenuo u odbranu titule prvaka Engleske, ali su se mnogi zapitali šta se dešava sa Leroyjem Saneom koji je prošle sezone žario i palio terenima širom Engleske.

Sjajni krilni fudbaler Leroy Sane je zbog Joachimu Lowu poznatih razlog propusio Mundijalu u Rusiji, pa su mnogi očekivali da će odmoran pružati sjajne partije u dresu Manchester Cityja.

Ipak, Sane na startu nove sezone uglavnom grije klupu u Cityju, a Guardiola je "krivcem" za to proglasio svog lijevog beka Benjamina Mendyja.

"Imamo šest sjajnih ofanzivnih veznjaka i ne mogu svi igrati. On ne igra ne zbog činjenice da sam nezadovoljan njime, nego zbog Mendyja koji igra široko tako da teško njih dvojica mogu biti zajedno na terenu. Sane je potpuno spreman, ali to nije ovdje u pitanju", istakao je Guardiola koji je priznao da je imao velikih problema da pronađe zamjenu za Mendyja koji je propustio čitavu prošlu sezonu zbog povrede.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti