Prva liga FBiH, 4. kolo

Stadion Rođeni spreman, sve oči uprte u dugo očekivani okršaj

Danas se igraju sve utakmice 4. kola Prve lige FBiH. Biće zanimljvo na svim prvoligaškim terenima, ali su sve oči uprte u Mostar i derbi između Veleža i Olimpika.

Velež je sjajno otvorio novu sezonu i najavio borbu za Premier ligu, a danas mu u goste dolazi upravo najveći konkurent za plasman u elitni rang, sarajevski Olimpik.

Dugo u Mostaru nije vladala ovolika euforija pred jednu utakmicu Veleža, a tri pobjede u nizu su sjajna pozivnica za sve navijače mostarkog kluba. Ipak, Olimpik u Mostar sigurno ne dolazi sa bijelom zastavom već s ciljem da u Sarajevo odnese puni plijen.

Moglo bi se reći da ekipe Veleža i Olimpika dočekuju ovaj duel bez većih kadrovskih problema, pa je tako kod Mostaraca najveća briga Brandao koji je i dalje upitan za današnji meč, dok će Olimpik biti bez Karića.

Velež je u prošlom kolu Jedinstvu nanio prvi poraz u sezoni, a Bišćani priliku za popravni pred svojim navijačima imaju protiv TOŠK-a.

I Jedinstvo i TOŠK su trenutno na omjeru od dvije pobjede i jednog poraza, pa je jasno da nas Pod borićima očekuje izuzetno zanimljiv susret.

Novu sezonu je odlično otvorila i gradačačka Zvijezda koja danas na svom terenu očekuje tri boda protiv Goražda kojem nikako ne ide. Goražde je poraženo u prva dva meča sezone, a onda je u prošlom kolu nakon nemilih scena prekinut meč ove ekipe i Olimpika, dok su Sarajlijama za zelenim stolom dodijeljena tri boda.

Goražde je uz Čapljinu jedina ekipa koja u novoj sezoni još uvijek nema niti jedan bod. Osim Goražda i Čapljina će danas imati težak zadatak da popravi svoj bodovni saldo pošto na svom terenu dočekuje ekipu Slavena koja je već upisala dva trijumfa - protiv visočke Bosne i Novog Travnika.

Sve utakmice 4. kola Prve lige FBiH se igraju danas sa početkom u 16:30 sati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

4. kolo Prve lige FBiH:

Bratstvo - Orašje
Čapljina - Slaven
Jedinstvo - TOŠK
Metalleghe - Igman
Novi Travnik - Vitez
Velež - Olimpik
Bosna Visoko - Kakanj
Zvijezda Gradačac - Goražde

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.