Seid Behram: Vrijeme je da se Velež vrati tamo gdje i pripada!

Mostarci se spremaju za derbi

Seid Behram: Vrijeme je da se Velež vrati tamo gdje i pripada!

Mladi Seid Behram jedan je od najboljih igrača FK Velež koji je sjajno startao u uvodna tri kola Federalne lige.

Tri pobjede iz tri susreta, a ova posljednja u kojoj su Rođeni nadigrali Jedinstvo u Bihaću stvorila je pravu euforiju među simpatizerima i navijačima ovog kluba koji su sinoć u karuselu mostarskim ulicama, s izvješenim zastavama dali podršku svojim ljubimcima koji su, čini se, na putu povratka prema elitnm rangu našeg nogometa.

No, do tog je još dug put. Svjestan je toga i mladi Behram, uz Fajića zasigurno najbolji pojedinac Veleža u dosadašnjim susretima. U goste Veležu sutra dolazi Olimpik, najveći konkurent Mostarcima za ulazak u PL, a ovaj odlični ofenzivni veznjak Veleža u najavi sutrašnje utakmice za SportSport.ba kaže slijedeće:

"Svi znamo šta nas sutra čeka. Jedna iznimno teška i čvrsta utakmica. Olimpik je jedna odlična ekipa s iskusnim igračkim kadrom. Što se nas tiče, svi smo spremni da sutra damo svoj maksimum i ako budemo imali pristup kao u ova prva tri kola, siguran sam da ni pozitivan rezultat neće izostati. Što se svojih nastupa tiče zadovoljan sam, ali vazda može bolje. Ja sam za ovaj klub uvijek davao 110% od sebe a tako će biti i sutra."

U gradu se stvorila velika euforija oko Veleža, da li je stigao konačni momenat da se Velež vrati u PL, gdje objektivno i pripada?

"Pa reći ću vam. Velež je zasigurno jedan od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini i samim tim naše ambicije sežu do neba. Do prije nekoliko godina klub je bio u iznimno teškoj situaciji, bilo je pitanje da li će uopće nastaviti da postoji, ali srećom, na vrijeme se sve uspjelo srediti i doseći ovaj ozbiljan nivo na kakvom smo sad. Drago mi je da i grada i cijela država podržavaju Velež i nadam se da je ova godina, godina u kojoj će se Velež vratiti tamo gdje i pripada."

Možeš li prognozirati ishod sutrašnjeg derbija?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ništa neću prognozirati, ali znam da će biti sjajna utakmica s dosta prilika i golova, nadam se u mreži Olimpika", najavio je za SportSport.ba mladi Seid Behram sutrašnji sraz s Olimpikom koji se igra u 16.30h na stadionu u Vrapčićima.

Inače, među igračima Veleža pred trening vladala je sjajna atmosfera, a trener Ibro Rahimić je nešto duže svoje momke zadržao u svlačionici možda ih i svjesno štedeći nemilosrdne mostarske žege koja po najavama neće zaobići ni sutrašnji derbi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Samo golova Rodeni,idemo da i napunimo.MILE ce biti nas motiv za borbom.
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi