Napadači nisu bili rasporaženi

Mreže mirovale u velikom derbiju u Mostaru

Samir Mlaćo, foto: V. Bernadić

U velikom derbiju 4. kola Prve lige FBiH danas su Mostaru na stadionu Rođeni snage odmjerili Velež i Olimpik. Završilo je 0:0, iako je veliki broj navijača mogao vidjeti dosta dobrih šansi, međutim napadači nisu bili raspoloženi.

Velež je bio bolji u prvom poluvremenu, imao nekoliko sjajnih prilika, a prvi je zaprijetio u osmoj minuti Behram, no lopta odlazi pored gola Bandovića. Šest minuta kasnije Ćosić upošljava Cvijanovića, a ovaj izlazi pred golmana Bandovića i ne pogađa.

U 21. minuti Fajić se dobro snalazi, šutira glavom  iz teške situacije, ali lopta pogađa vanjski dio prečke.
Olimpik je pred sami kraj prvog poluvremena došao do svoje igre, a sjajnu šansu početkom drugog poluvremena propustio je Pehar koji je šutirao preko gola iako je isti bio prazan nakon nesporazuma golmana Bobića i zadnje linije domaćih.

Gosti su u tim momentima imali više loptu u svom posjedu, a Rođeni su teško dolazili u priliku da ugroze Bandovića.

U drugom poluvremenu vidjeli smo dosta prekida, opao je tempe igre i izostala su uzbuđenja.

Četiri minute prije kraja zatresao se vanjski dio mreže gostiju. Cvijanović je šutirao, ali nije bio precizan. Ostalo je 0:0 i sigurno da bodom mogu biti zadovoljniji gosti iz Sarajeva.

FK Velež - FK Olimpik 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Cvijanović, Behram, Mrgan, Fajić, Brandao, Ferreyra.

FK Olimpik: Bandović, Pehar, Uzelac, Osmanović, Muminović, Džafić, Jusufi, Beširević, Sadiković, Stojanović, Drljević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.