Stadion Rođeni spreman, sve oči uprte u dugo očekivani okršaj

Prva liga FBiH, 4. kolo

Stadion Rođeni spreman, sve oči uprte u dugo očekivani okršaj

Danas se igraju sve utakmice 4. kola Prve lige FBiH. Biće zanimljvo na svim prvoligaškim terenima, ali su sve oči uprte u Mostar i derbi između Veleža i Olimpika.

Velež je sjajno otvorio novu sezonu i najavio borbu za Premier ligu, a danas mu u goste dolazi upravo najveći konkurent za plasman u elitni rang, sarajevski Olimpik.

Dugo u Mostaru nije vladala ovolika euforija pred jednu utakmicu Veleža, a tri pobjede u nizu su sjajna pozivnica za sve navijače mostarkog kluba. Ipak, Olimpik u Mostar sigurno ne dolazi sa bijelom zastavom već s ciljem da u Sarajevo odnese puni plijen.

Moglo bi se reći da ekipe Veleža i Olimpika dočekuju ovaj duel bez većih kadrovskih problema, pa je tako kod Mostaraca najveća briga Brandao koji je i dalje upitan za današnji meč, dok će Olimpik biti bez Karića.

Velež je u prošlom kolu Jedinstvu nanio prvi poraz u sezoni, a Bišćani priliku za popravni pred svojim navijačima imaju protiv TOŠK-a.

I Jedinstvo i TOŠK su trenutno na omjeru od dvije pobjede i jednog poraza, pa je jasno da nas Pod borićima očekuje izuzetno zanimljiv susret.

Novu sezonu je odlično otvorila i gradačačka Zvijezda koja danas na svom terenu očekuje tri boda protiv Goražda kojem nikako ne ide. Goražde je poraženo u prva dva meča sezone, a onda je u prošlom kolu nakon nemilih scena prekinut meč ove ekipe i Olimpika, dok su Sarajlijama za zelenim stolom dodijeljena tri boda.

Goražde je uz Čapljinu jedina ekipa koja u novoj sezoni još uvijek nema niti jedan bod. Osim Goražda i Čapljina će danas imati težak zadatak da popravi svoj bodovni saldo pošto na svom terenu dočekuje ekipu Slavena koja je već upisala dva trijumfa - protiv visočke Bosne i Novog Travnika.

Sve utakmice 4. kola Prve lige FBiH se igraju danas sa početkom u 16:30 sati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

4. kolo Prve lige FBiH:

Bratstvo - Orašje
Čapljina - Slaven
Jedinstvo - TOŠK
Metalleghe - Igman
Novi Travnik - Vitez
Velež - Olimpik
Bosna Visoko - Kakanj
Zvijezda Gradačac - Goražde

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mama
naprijed Olimpik uz vas su popularne Ćune
13 17
ja224
valja Olimpiku tricu najmanje u Mostaru primit
14 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi